Heb je nog vragen? Vind je antwoord hieronder en/of gebruik onze CHATBOT


Rijlessen algemeen

De proefles is GRATIS. Houd er wel rekening mee dat er beperkt ruimte is in onze planning. (zie Tarieven)
Als je op de wachtlijst staat en/of een proefles hebt ingepland, dan betekent dat niet automatisch dat je kunt starten wanneer er ruimte is. Er moet namelijk van beide kanten een klik zijn.

Als jij een nieuwe leerling aanbrengt via het formulier en deze nieuwe leerling neemt een pakket af van minimaal 10 rijlessen, dan verdien jij een gratis rijles. (Gratis verdiende rijlessen komen niet in aanmerking voor restitutie.)

Een rijles duurt 60 minuten, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 90 of 120 minuten te lessen. Je mag bij ons zelfs je eigen rijlessen inplannen via de rijlesapp.

Rijlessen ophalen/verplaatsen/annuleren

In bijna geheel Leeuwarden, start en eindigt jouw rijles bij je huisadres. Woon je buiten Leeuwarden of in de woonwijken ten zuiden van het "Van Harinxmakanaal" (Zuiderburen, Techum, Wiarda, Goutum, etc.) of Camminghaburen, dan start en eindigt jouw rijles op de Lange Marktstraat (op loopafstand van het station) te Leeuwarden. In overleg is het zeker ook mogelijkom de rijles te laten starten en/of eindigen bij je school of werk.

Als je minimaal 48 uur van tevoren er achter komt dat de door jou ingeplande les niet door kan gaan, dan is deze door jezelf te annuleren via PlanGo en kun je zelf op een ander moment een rijles inplannen. Als je zelf niet meer de rijles kunt annuleren, dan kun je contact met de instructeur opnemen om te overleggen of de les kan worden verplaatst. Lukt dit niet, dan gaat de les door en wordt ook doorberekend.

Je kunt de rijles minimaal 48 uur van tevoren zelf annuleren. Is de rijles niet meer door jou te annuleren via de app, dan wordt de les doorberekend, tenzij je ziek bent (maar dat meld je wel zo snel mogelijk aan de instructeur). Als de instructeur het idee heeft dat jij je (te) vaak ziek meldt, dan wordt dit aangegeven en wordt de les doorberekend.

Betaling en aantal rijlessen

Na je proefles wordt het voordeelpakket, in PlanGo gezet en kun je starten met het inplannen van rijlessen. Na je eerste rijles ontvang je de eerste factuur (voordeelpakket). Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt betaal je deze in één keer vooruit of je betaalt de eerste termijn (en volgende) vooruit. Wij werken niet met betaling achteraf.

Iedereen kan in termijnen betalen. Je koopt dan bijvoorbeeld rijlessen in per 10 stuks. Neem je een lespakket af van 30 rijlessen, dan ontvang je 1 maal een factuur voor de eerste 10 rijlessen (of 2x 5 rijlessen). Deze werkwijze geldt ook voor het inkopen van een TTT en/of praktijkexamen. Omdat je zelf heel eenvoudig per 5 of 10 rijlessen kunt bijkopen, betaal je dus altijd in termijnen.

Het aantal rijlessen is afhankelijk van het type leerling.
Natuurtalent: tot 25 rijlessen
Bovengemiddelde leerling: tot 34 rijlessen
Gemiddelde leerling: tot 43 rijlessen
Onervaren leerling: minimaal 42 rijlessen
Naast het type leerling, zijn er ook nog andere oorzaken/redenen die bepalend zijn voor het aantal rijlessen dat je uiteindelijk nodig hebt.

Examen en TTT

Het praktijkexamen wordt door rijschool Bakker voor je aangevraagd. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je ons hebt gemachtigd.

In de uitnodiging voor het examen van het CBR staat dat je in ieder geval een geldig ID-bewijs moet meenemen. Daarnaast neem je ook het ingevulde zelfreflectieformulier mee. Als voorbereiding kun je altijd nog een aantal scripts in de rijles-app doornemen, maar kijk ook eens bij onze tips.

Als voorbereiding op je examen heeft je instructeur al één of meer proefexamens bij jou afgenomen. Jij weet hierdoor heel goed waar jij nog extra aan hebt moeten werken ter voorbereiding op jouw examen. Als extra voorbereiding kun je altijd nog een aantal scripts in de app doornemen, maar kijk ook eens bij onze tips. Ga niet bezuinigen op het aantal lessen ter voorbereiding op je examen. Je krijgt er spijt van als blijkt dat je toch beter die 2 of 3 extra rijlessen had kunnen inplannen.

Inschrijven, instructeur & auto

Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met je op.

Bij ons heb je altijd dezelfde rijinstructeur. Je instructeur is je vaste aanspreekpunt.

Op dit moment bieden wij nog geen rijlessen aan in een automaat. De meeste leerlingen willen nog steeds een schakelrijbewijs halen.
Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op:
info@rijschool-bakker.nl

of

Over mij

Rijschool Bakker Leeuwarden bestaat sinds 2019. Marcel verzorgt uitsluitend rijlessen voor de auto (rijbewijs B).

De rijlessen worden gegeven door Marcel Bakker, na een carrière van 22 jaar in het onderwijs als docent wiskunde heb ik de opleiding tot rijinstructeur met goed gevolg afgerond en kon ik direct starten bij een bekende verkeersschool in Leeuwarden. Vanwege de goede resultaten en de mond tot mond reclame heb ik besloten om onder mijn eigen naam te gaan rijden.

Kies je voor rijschool Bakker, dan kies je voor:

Vaste, rustige, gedreven en geduldige instructeur (Marcel Bakker) met meer dan 20 jaar ervaring in onderwijs en opleiding.

Instructeur met een hoog slagingspercentage eerste examens.

Modern, digitaal systeem van PlanGo waarin je je eigen vorderingen kunt inzien.

Rijschool Bakker biedt rijopleidingen aan met betaalbare rijlessen.

Rijlessen volgen in een fijn leerklimaat, waar de leerling (jij dus) centraal staat.Meer informatie nodig? Toch nog vragen?
Neem gerust contact met mij op!