Overzicht BLOG artikelen

Eerlijk advies

Afgelopen week stonden er een aantal proeflessen ingepland. Op zich niet heel spannend, maar één afspraak sprong er wel uit. Eén van de leerlingen vertelde mij dat hij inmiddels meer dan 60 rijlessen heeft gehad bij een andere rijschool in Leeuwarden en dat hij ook al 3 maal examen heeft gedaan en helaas was gezakt.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 17-09-2021

Voetgangers en haaietanden

Een veel voorkomend 'probleem' onderweg is de verkeerskennis van de voetgangers en dan met name in combinatie met haaietanden. Vanochtend kwam ik onderweg naar een afspraak voor een rijles een dergelijke situatie tegen. Al rijdend op een doorgaande weg kom ik een kruisend fietspad tegen.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 14-04-2021

Tips voor je rijexamen

1. Zorg ervoor dat je goed voorbereid en uitgerust verschijnt bij het examen.
2. Maak er niet een te groot punt van
3. Bijzondere verrichtingen
4. Tips van anderen, die het denken (beter) te weten
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 06-02-2021

Rotondes, hoe zit het ook al weer?

Het valt me op dat er automobilisten zijn die er een nare gewoonte op na houden als ze een rotonde willen oprijden. Deze bestuurders geven richting aan naar rechts. Op zich zou dit geen probleem opleveren als je dan ook de rotonde weer verlaat bij de eerst 'afslag', echter dat is dan niet het geval.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 07-10-2020

Gedupeerd door zogenaamde ....... sites

'Duizenden mensen zijn inmiddels gedupeerd door phishingsites die eruitzien als pagina's van de RDW.'
Toen ik de kop en het bijbehorende artikel las, moest ik direct aan het interview met Alexander Pechthold (BOVAG) denken, maar ook aan mijn leerlingen.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 06-09-2020

Stoppen bij rood licht/rood knipperlicht, dat is toch niet nodig?

Tijdens de rijlessen kom ik in Leeuwarden wel eens een openstaande brug tegen (kom je vaak niet onderuit, want anders wordt mijn oefengebied wel heel erg beperkt). Dinsdag 25 augustus reed ik aan het eind van een rijles weer met een leerling richting huis. En jawel, bij de rotonde bij de Welkoop vond de brugwachter het weer nodig om de brug te openen.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 26-08-2020

Even snel een plekje reserveren voor het theorie-examen

Een van mijn nieuwe leerlingen was al druk bezig om in het theorieprogramma aan zijn theoriekennis te werken. Maar dat doe je niet voor niets, dus er zou ook een examen moeten worden ingepland. Ik vertel al mijn leerlingen om snel een plekje te reserveren, dus ook bij deze leerling.
lees meer....

- Marcel Bakker

Gepubliceerd op 25-08-2020

Ik wil een GRATIS proefles.