Wat is de RIS?

De rijopleiding in stappen (RIS) is een gestructureerde methode waarbij je rijopleiding wordt opgedeeld in 4 modules. Binnen elke module doorloop je diverse onderdelen, deze onderdelen noemen we scripts.

De diverse scripts worden middels deelhandelingen aangeleerd, zodat je gemakkelijker de verschillende onderdelen leert beheersen. In totaal doorloop je 46 stappen (scripts), welke verdeeld zijn over de vier modules. Elke module wordt aan het eind getoetst om te zien of je alles goed beheerst.

De 4 modules van de RIS

Tijdens je rijopleiding doorloop je de volgende modules:

  • Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Module 2: Eenvoudige verkeerssituaties
  • Module 3: Complexe verkeerssituaties
  • Module 4: Veilig en verantwoord rijden

De toetsen van module 1 en 2 worden afgenomen door je eigen instructeur.

De moduletoetsen 3 en 4 worden afgenomen door een examinator van het CBR. De afsluitende toets van module 3 noemen we vaak de TTT. De laatste toets (module 4) is eigenlijk je praktijkexamen.

De RIS in de praktijk

De rijlessen bij de RIS opleiding zijn anders t.o.v. een reguliere (niet RIS) rijles. Dat komt omdat je bij de RIS een praktijkboek gebruikt waar de diverse scripts in staan. Ook wordt er in de RIS opleiding gebruik gemaakt van een vorderingenkaart, waardoor je overzichtelijk ziet hoe je ervoor staat. De RIS methode maakt gebruik van huiswerk, waardoor jij je rijles thuis kunt voorbereiden.

Wij hebben alle scripts, bijbehorende filmpjes en/of animaties verwerkt in PlanGo. Jij kunt dan via de app ook in de trein of bus je lesvoorbereiding doen.

Het praktijkexamen

Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de RIS drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na elke toets precies waar je nog extra op moet letten en extra aan moet werken. Dit zorgt voor een optimale voorbereiding.

Tijdens je TTT maak je al kennis met het CBR en één van de examinatoren. Je ervaart hoe het is om in de auto te rijden zonder je vertrouwde instructeur naast je en komt er achter wat de eventuele spanning met je doet. Er wordt tijdens de TTT een 'normaal' rijexamen afgenomen door de examinator en je krijgt ook echt een uitslag inclusief bijbehorende feedback. Als leuke bijkomstigheid kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit heeft als voordeel dat je tijdens je eerste examen geen bijzondere verrichtingen meer hoeft te doen.

Over mij

Rijschool Bakker Leeuwarden bestaat sinds 2019. Marcel verzorgt uitsluitend rijlessen voor de auto (rijbewijs B).

De rijlessen worden gegeven door Marcel Bakker, na een carrière van 22 jaar in het onderwijs als docent wiskunde heb ik de opleiding tot rijinstructeur met goed gevolg afgerond en kon ik direct starten bij een bekende verkeersschool in Leeuwarden. Vanwege de goede resultaten en de mond tot mond reclame heb ik besloten om onder mijn eigen naam te gaan rijden.

Kies je voor rijschool Bakker, dan kies je voor:

Vaste, rustige, gedreven en geduldige instructeur (Marcel Bakker) met meer dan 20 jaar ervaring in onderwijs en opleiding.

Instructeur met een hoog slagingspercentage eerste examens.

Modern, digitaal systeem van PlanGo waarin je je eigen vorderingen kunt inzien.

Rijschool Bakker biedt rijopleidingen aan met betaalbare rijlessen.

Rijlessen volgen in een fijn leerklimaat, waar de leerling (jij dus) centraal staat.Meer informatie nodig? Toch nog vragen?
Neem gerust contact met mij op!