Veelgestelde vragen

Is de proefles echt gratis?

De proefles is echt gratis. Houd er wel rekening mee dat er beperkt ruimte voor is in de agenda van onze instructeur. (zie Tarieven )

Hoe kan ik gratis rijlessen verdienen?

Als jij een nieuwe leerling aanbrengt en deze nieuwe leerling neemt een pakket af van minimaal 10 rijlessen, dan verdien jij een gratis rijles. (Gratis verdiende rijlessen komen niet in aanmerking voor restitutie.)

Word ik thuis opgehaald?

Het is (in de ochtend) beperkt mogelijk om thuis te worden opgehaald en natuurlijk ook weer thuis te worden gebracht (binnen Leeuwarden).
Alle rijlessen vanaf 12:00 uur starten en eindigen op de Lange Marktstraat te Leeuwarden.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt 60 minuten, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 90 of 120 minuten te lessen. Je mag bij ons zelfs je eigen rijlessen inplannen via de rijlesapp.

Kan een gemaakte afspraak worden verplaatst?

Als je minimaal 72 uur van tevoren er achter komt dat de door jou ingeplande les niet door kan gaan, dan is deze door jezelf te annuleren en kun je zelf op een ander moment een rijles inplannen. Als je zelf niet meer de rijles kunt annuleren, dan kun je contact met de instructeur opnemen om te overleggen of de les kan worden verplaatst. Lukt dit niet, dan gaat de les door en wordt ook doorberekend.

Kan een gemaakte afspraak worden geannuleerd?

Je kunt de rijles minimaal 72 uur van tevoren zelf annuleren. Doe je dit niet, dan wordt de les doorberekend, tenzij je ziek bent (maar dat meld je wel zo snel mogelijk aan de instructeur). Als de instructeur het idee heeft dat jij je (te) vaak ziek meldt, dan wordt dit aangegeven en wordt de les doorberekend.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Na je proefles wordt de lesovereenkomst opgemaakt en ontvang je de factuur. Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt betaal je deze in één keer vooruit of je betaalt de eerste termijn (en volgende) vooruit. Wij werken niet met betaling achteraf.

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met rijlessen?

Zodra je 16,5 jaar oud bent, mag je beginnen met rijlessen. Zodra je 17 jaar bent, mag je examen doen. Je moet dan al wel (net als andere leerlingen) in het bezit zijn van je theoriecertificaat.

Moet ik al in het bezit zijn van een theoriecertificaat?

Nee, het is niet nodig om in het bezit te zijn van een theoriecertificaat, maar het is wel verstandig om dit zo snel mogelijk te halen. Je leert dan de verschillende praktijksituaties beter herkennen. Om een TTT en/of examen aan te kunnen vragen, moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Heb ik een vaste rijinstructeur?

Bij ons heb je altijd dezelfde rijinstructeur. Je instructeur is je vaste aanspreekpunt.

Kan ik ook rijlessen inplannen in de avond en/of weekend?

Ja, wij rijden ook in de avonduren en ook in het weekend. Wij adviseren ook om op verschillende momenten te lessen (dus ook in de avond/donker).

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal rijlessen is afhankelijk van het type leerling.

Natuurtalent: 15 tot 25 rijlessen

Vlotte leerling: 25 tot 35 rijlessen

Doorsnee leerling: 35 tot 45 rijlessen

Onervaren leerling: 45 tot 55 rijlessen

Naast het type leerling, zijn er ook nog andere oorzaken/redenen die bepalend zijn voor het aantal rijlessen dat je uiteindelijk nodig hebt.

Hoe bereid ik me het beste voor op het examen?

Je instructeur weet wanneer je klaar bent voor het examen en vraagt op het juiste moment een examen aan. Als voorbereiding kun je altijd nog een aantal scripts in de app doornemen, maar kijk ook eens bij onze tips.

Hoe kan ik mij inschrijven bij Rijschool Bakker?

Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met je op.


Ik wil een GRATIS proefles.