Rijschool Bakker Leeuwarden


Veelgestelde vragen & FAQ

Wanneer is de proefles gratis?

De proefles is gratis, als je besluit om bij ons je rijopleiding te starten of te vervolgen. (zie Tarieven )

Hoe kan ik gratis rijlessen verdienen?

Als jij een nieuwe leerling aanbrengt en deze nieuwe leerling neemt een pakket af van minimaal 10 rijlessen, dan verdien jij een gratis rijles. (Gratis verdiende rijlessen komen niet in aanmerking voor restitutie.)

Word ik thuis opgehaald?

Het is (in de ochtend) mogelijk om thuis te worden opgehaald en natuurlijk ook weer thuis te worden gebracht (binnen Leeuwarden).
Alle rijlessen vanaf 12:00 uur starten en eindigen op de Lange Marktstraat te Leeuwarden.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt 60 minuten, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 90 of 120 minuten te lessen. Je mag bij ons zelfs je eigen rijlessen inplannen via de rijlesapp.

Kan een gemaakte afspraak worden verplaatst?

Als je minimaal 72 uur van tevoren er achter komt dat de door jou ingeplande les niet door kan gaan, dan is deze door jezelf te annuleren via PlanGo en kun je zelf op een ander moment een rijles inplannen. Als je zelf niet meer de rijles kunt annuleren, dan kun je contact met de instructeur opnemen om te overleggen of de les kan worden verplaatst. Lukt dit niet, dan gaat de les door en wordt ook doorberekend.

Kan een gemaakte afspraak worden geannuleerd?

Je kunt de rijles minimaal 72 uur van tevoren zelf annuleren. Is de rijles niet meer door jou te annuleren via de app, dan wordt de les doorberekend, tenzij je ziek bent (maar dat meld je wel zo snel mogelijk aan de instructeur). Als de instructeur het idee heeft dat jij je (te) vaak ziek meldt, dan wordt dit aangegeven en wordt de les doorberekend.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Na je proefles wordt de lesovereenkomst opgemaakt en ontvang je de factuur. Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt betaal je deze in één keer vooruit of je betaalt de eerste termijn (en volgende) vooruit. Wij werken niet met betaling achteraf.

Hoe werkt de betaling in termijnen?

Iedereen kan in termijnen betalen. Je koopt dan bijvoorbeeld rijlessen in per 10 stuks. Neem je een pakket af van 30 rijlessen, dan ontvang je 3 maal een factuur voor 10 rijlessen. Deze werkwijze geldt ook voor het inkopen van een TTT en/of praktijkexamen.

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met rijlessen?

Zodra je 16,5 jaar oud bent, mag je beginnen met rijlessen. Zodra je 17 jaar bent, mag je rij-examen doen. Je moet dan al wel (net als andere leerlingen) in het bezit zijn van je theoriecertificaat.

Moet ik al in het bezit zijn van een theoriecertificaat?

Nee, het is niet nodig om in het bezit te zijn van een theoriecertificaat, maar het is wel verstandig om dit zo snel mogelijk te halen. Je leert dan de verschillende praktijksituaties beter herkennen. Om een TTT en/of examen aan te kunnen vragen, moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Heb ik een vaste rijinstructeur?

Bij ons heb je altijd dezelfde rijinstructeur. Je instructeur is je vaste aanspreekpunt.

Kan ik ook rijlessen in een automaat?

Op dit moment bieden wij nog geen rijlessen aan in een automaat. De meeste leerlingen willen nog steeds een schakelrijbewijs halen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal rijlessen is afhankelijk van het type leerling.

Natuurtalent: tot 25 rijlessen

Bovengemiddelde leerling: tot 33 rijlessen

Gemiddelde leerling: tot 42 rijlessen

Onervaren leerling: minimaal 41 rijlessen

Naast het type leerling, zijn er ook nog andere oorzaken/redenen die bepalend zijn voor het aantal rijlessen dat je uiteindelijk nodig hebt.

Hoe bereid ik me het beste voor op het examen?

Je instructeur weet wanneer je klaar bent voor het examen en vraagt op het juiste moment een examen aan. Als voorbereiding kun je altijd nog een aantal scripts in de app doornemen, maar kijk ook eens bij onze tips.

Hoe kan ik mij inschrijven bij Rijschool Bakker?

Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met je op.


Ik wil een GRATIS proefles.

Over ons

Rijschool Bakker is sinds 2019 gevestigd in Leeuwarden. Wij verzorgen rijlessen voor de auto (schakel) in de regio Leeuwarden.

De rijlessen bij onze autorijschool worden gegeven door Marcel Bakker. Na een carrière van 22 jaar in het onderwijs als docent wiskunde heeft hij de opleiding tot rijinstructeur met goed gevolg afgerond en is hij begonnen bij zijn eigen rijschool in Leeuwarden.

Kies je voor rijschool Bakker, dan kies je voor:

Vaste, rustige, gedreven en geduldige instructeur (Marcel Bakker) met meer dan 20 jaar ervaring in onderwijs en opleiding.

Instructeur met een bovengemiddeld slagingspercentage eerste examens.

Modern, digitaal systeem van PlanGo waarin je je eigen vorderingen kunt inzien.

Wij bieden rijopleidingen aan voor een betaalbare prijs.

Autorijlessen volgen in Leeuwarden in een fijn leerklimaat.


Terugbelverzoek


Vraag nu je vrijblijvende proefles bij onze rijschool aan en begin al op korte termijn met je rijopleiding in Leeuwarden.